Land Rover показа първия в света луксозен SUV кабриолет

Автомобилът влиза в продажба от пролетта на 2016 г.

Land Rover показа първия в света луксозен SUV кабриолет
4031 ~ 2 мин. четене

Land Rover представи първия в света луксозен, компактен SUV кабриолет, който съчетава отличителен дизайн на 4-местен автомобил и гъвкаво пространство за съхранение на вещи. Новият модел заема мястото си като най-изключителния и проходим кабриолет в света.

Покривът на автомобила е сгъваем и е подходящ за всички сезони. Напълно автоматичният покрив се прибира за 18 секунди и може да се вдигне за 21 секунди при скорости до 48 км/ч.

В центъра на купето е разположен новият 10,2-инчов сензорен екран с висока резолюция на информационно-развлекателната система от новопоколение на Jaguar Land Rover - InControl™ Touch Pro.

Сигурността не е пренебрегната с устройството за защита от преобръщане, което съдържа разгръщащи се ролбари, скрити в каросерията отзад. Устройството разгръща два алуминиеви ролбара в рамките на 90 милисекунди в малко вероятната ситуация на преобръщане, за да създаде пространство за оцеляване на пътниците.


Автомобилът се задвижва от 2,0-литровите двигатели Ingenium на Land Rover, които осигуряват високо ефективна и  усъвършенствана динамика с икономия на гориво до 5,1 л/100 км) и CO2 емисии от едва 149 г/км.

Предлага се пълният набор олекотени, изцяло алуминиеви, 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели на Land Rover, включително мощният бензинов двигател Si4 с 240 к.с., осигуряващ забележителни нива на динамика и финес.

Новият Range Rover Evoque Кабриолет ще се произвежда в завода на Land Rover в Хейлууд във Великобритания, заедно с версиите с пет врати и Coupé и излиза в продажба от пролетта на 2016 г. на повече от 170 пазара в цял свят.

Глобалният пазар на SUV автомобили се очаква да нарасне с 20% през следващите пет години и Evoque Кабриолет ще играе съществена роля в продължението на 45-годишната история на успеха на Range Rover, като създава изцяло нов SUV сектор.

Подкрепи Economic.bg