Lenovo представи първия в света лаптоп с двоен екран

Новият Yoga Book дебютира на IFA 2018 в Берлин

Lenovo представи първия в света лаптоп с двоен екран

Снимка: Lenovo

1188 ~ 1 мин. четене
Lenovo представи новия си лаптоп Yoga Book, който е първият в света с два екрана. Компанията показа най-новите попълнения в портфолиото си на ежегодния технологичен форум IFA в Берлин. 

Новият Yoga Book C930 е първият лаптоп с двоен екран в света. E Ink екранът се превръща в динамична клавиатура с възможност за различни индивидуални настройки, поддръжка на множество езици, дигитална хартия за бележки или скици и дори електронен четец. Това става с едно единствено натискане на бутона. 

Устройството работи с Windows 10 и Intel Core. Той е видимо тънък и осезаемо лек и е захранван от най-новата мобилна компютърна платформа Snapdragon™ 850 на Qualcomm®. Това позволява да се съчетаят мощността и производителността на лаптопа, работещ на Windows 10 S, с мобилността и непрекъснатата свързаност на смартфона. 

Лаптопът е с интегриран 4.5G LTE Advanced Pro5 с до 25+ часа локален видео плейбек. 

Моделът C930 на Lenovo идва на пазара след регистрирания подем на продажбите на персонални компютри, които за първи път от шест години насам отбелязаха ръст през второто тримесечие на 2018 г. 

Китайският гранд също бележи ръст на годишна база, като според анализа на Gatner дори изпреварва HP и се нарежда на първо място по пазарен дял. IDC подрежда Lenovo на второ място. 
Подкрепи Economic.bg