LG пуска собствена платежна система през юни

Тя ще работи засега само в Южна Корея

LG пуска собствена платежна система през юни
528 ~ 1 мин. четене
LG Electronics пуска собствена система за мобилни разплащания, която ще носи името LG Pay. Тя ще стартира през юни в Южна Корея, и ще позволява на потребители за извършват разплащания през телефона си, ползвайки го вместо кредитна карта, пише "Пулс".

Потребителите ще могат да регистрират множество на брой кредитни карти на един телефон с LG Pay и ще избират една от тях, с която да извършат плащането. Разплащателната система е поддържана от четири компании за кредитни карти - Shinhan, KB, BC и Lotte - от юни месец, и от септември ще се предлага и за останалите корейски компании за кредитни карти, казват от LG.

Услугата се базира на технологията за безжична магнитна комуникация (wireless magnetic communication - WMC), при която четящо устройство за кредитни карти дешифрира магнитните сигнали, генерирани от мобилния телефон.

Почти 90% от четците за кредитни карти поддържат тази система, което ще направи услугата достъпна за почти всички търговци.

За да ползват новата платежна услуга, потребителите трябва да имат смартфон с вградена антена, за да разрешат магнитната комуникация.

Най-новият флагман на компанията -  LG G6, представен по-рано тази година, е единственият модел с такава вградена антена.

Компанията се надява да разшири услугата си за мобилни разплащания чрез бъдещите си модели смартфони.

Не се съобщава обаче кога компанията планира да предложи мобилни разплащания извън Южна Корея.
Коментари: 0