Lidl пуска безплатни автобуси за туристи и велосипедисти

Те ще са двупосочни до хижа „Алеко“ и Железница

Lidl пуска безплатни автобуси за туристи и велосипедисти
4868 ~ 2 мин. четене

За шеста поредна година Lidl стартира инициативата „Зелена линия Витоша“. От безплатните автобуси могат да се възползват пешеходци и велосипедисти до маршрутите за преходи на Дендрариума и Златните мостове и байк трасетата от х. „Алеко“ и с. Железница.

Безплатните автобусни линии за велосипедисти, реализирани за първи път у нас от „Лидл България“, стартират за трети пореден сезон от днес. Запалените колоездачи ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа „Алеко“, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница.

Предвид текущите ремонти в София, трасетата на линиите са променени, но всички спирки по се запазват като миналогодишните. Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди, е с променена начална спирка, междинните и крайни спирки остават непроменени - от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа „Алеко“, а вторият маршрут ще се движи от НСА, спирка „Студентски град“ - Колелото на автобуси 280, 94, 294, през с. Бистрица до с. Железница.

Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08,20 и 10,30 от началните спирки.

За шеста поредна година от днес стартира и „Зелена линия Витоша“ за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите пет години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша. 

За разлика от велоавтобусите, при „Зелена линия Витоша“ автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8,00 ч. и 9,00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17,00 ч. и 18,00 ч. от „Златни мостове”.

„Лидл България“ ще предложи през новия сезон още активности и възможности за прекарване на свободното време във Витоша. Новини и повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg.

Подкрепи Economic.bg