Луксозен смартфон \"пази\" тайните на световния елит

Solarin предлага висока киберзащита и ще струва 14 хил. долара

Луксозен смартфон \

Израелската стартъп компания Sirin Labs представи луксозен смартфон с киберзащита, достигаща нивото на военните технологии. Цената на устройството започва от 14 хил. долара за базисния модел и е предназначен за световния елит.

Той ще бъде пуснат в продажба първо на британския пазар до месец заедно с откриването на официален магазин в Лондон, пише "Файненшъл таймс".

Апаратът “Solarin”, определян като "Ролс Ройсът на смартфоните", се активира чрез „ключ” за сигурност на гърба. Той разполага с 5,5 – инчов IPS LED екран, 23,8- мегапикселова камера и много по-добра Wi-Fi връзка.


Смартфонът претендира, че предлага голяма поверителност и софтуерно гарантирана защита, така че неговите собственици да опазят успешно личната си и бизнес информация от кибератаки.


 Смята се, че той ще е подходящ за международни бизнесмени, притежаващи чувствителна информация. От компанията прогнозират, че потенциални клиенти са десетки милиони души. 


Дизайнерският екип на луксозния смартфон Solarin е ръководен от Фредрик Ойер, който е бивш продуктов директор на Sony Mobile в Тел Авив и Швеция.

Коментари: 0