Луксозна марка бижута търпи големи загуби заради Brexit

Все повече туристи посещават Великобритания

Луксозна марка бижута търпи големи загуби заради Brexit

Изходът на Великобритания от ЕС предизвика голям спад на паунда спрямо долара. Благодарение на това тези, които пазаруват могат да си закупят луксозни предмети с голямо намаление.

Много чужденци вече са успели да се възползват. Колебанията на курса им позволява да похарчат във Великобритания не много повече, отколкото където и да било в Европа. По данни на VisitBritain запитванията от страна на китайски клиенти, желаещи да посетят страната, са се увеличили рязко. Делът на тези туристи досега винаги е бил висок, но през последните седмици се покачва до безпрецедентни показатели.

Но, ако туристическият пазар не е в опасност, различните световни марки трябва да помислят за алтернативни сценарии за своя бизнес. И в същото време да следват установените стандарти.

Проблем вече възниква при луксозната марка за бижута Cartier. Техните известни и едни от най-скъпите часовници The Cle de Cartier Flying Tourbillon в момента във Великобритания струват 154 000 долара, което е с 15 000 долара по-малко, отколкото в останалите държави в Европейския съюз. Драматичното снижение беше през краткия промеждутък от 23 до 27 юни 2016 г.Докато компанията се е опитвала да се ориентира в създалата се ситуация, хората са имали рядката възможност да придобият невероятно красивите часовници с огромно намаление. За такива луксозни стоки много рядко има сезонни предложения, акции или оферти. 

Коментари: 0