Любомир Минчев и Ивайло Славов влизат в борда на Американската търговска камара в България

Форумът прие промени в Устава и Етичен бизнес кодекс

Любомир Минчев и Ивайло Славов влизат в борда на Американската търговска камара в България

Любомир Минчев и Ивайло Славов бяха избрани за членове на Борда на директорите на Американската търговска камара в България от Общото събрание на организацията.

Ивайло Славов е основател и изпълнителен директор на "Булпрос". Той има над 20 години международен опит в областта на IT и финансовите услуги, IT аутсорсинга, аутсорсинга на бизнес процеси и човешки ресурси. Тази година той бе сред 10-имата финалисти в конкурса на сп. “Мениджър” и Deloitte “Мениджър на годината”.

„Ще работя за активизиране на дейността на организацията у нас и в международен план. Активно ще подкрепям усилията да се привлекат повече американски компании в България. Ще съдействам също повече български фирми да разширят дейността си в САЩ. Смятам, че, за да бъдем по-конкурентни и силни, е важно да бъдем обединени“, заяви след избирането си г-н Славов.

Любомир Минчев е сред основателите и изпълнителен директор на групата Телелинк Холдингс Би Ви, водеща компания за системна интеграция в Югоизточна Европа.  

“За да ръководиш компания в областта на бързо развиващата се и турбулентна индустрия на информационните технологии, се изискват умения и страст. Аз вярвам, че моите умения и страст в подкрепа на предприемачеството и дигиталната трансформация на икономиката и обществото са в пълен синхрон с визията на AmCham. Усилията ми ще бъдат да вдъхновявам и мотивирам бизнеса, правителството, неправителствените организации и академичните среди за успешна трансформация на българското общество в дигиталната ера”, изрази амбициите си Любомир Минчев.

Двамата нови членове заместиха в ръководството на камарата Петър Иванов и Венислав Йотов, които бяха освободени от Общото събрание. Петър Иванов остава изпълнителен директор на камарата.

Форумът прие промени в Устава и Етичен бизнес кодекс на Американската търговска камара в България.

“Етичният бизнес кодекс е създаден със съзнанието, че дейността на AmCham трябва да отговоря на най-високите стандарти за бизнес етика и отговорност към обществото”, обяви президентът на камарата Красимира Чемишанска. Тя добави, че в досегашната си 22-годишна история организацията неотменно следва залегналите в кодекса принципи: честна конкуренция, законност, прозрачност, безпристрастност, непрекъснато усъвършенстване и принос към общностите, в които членовете на камарата развиват дейността си.

В обръщение към участниците в Общото събрание Мартина Стронг, заместник-посланик на САЩ в България, заяви, че 2017 е година на промяните, но основите на партньорството между двете страни не са се променили. “Ние споделяме общи цели и ценности и това партньорство ще продължи”, заяви г-жа Стронг.

Коментари: 0