Любомир Минчев ще продаде хърватския сателитен доставчик, който придоби

Изцяло съм фокусиран върху развитието на \"Телелинк\", обяви предприемачът пред Economic.bg

Любомир Минчев ще продаде хърватския сателитен доставчик, който придоби

Снимка: сп. Икономика

Невена Мирчева Автор: Невена Мирчева
Собственикът и председател на борда на директорите на "Телелинк" Любомир Минчев е придобил хърватския доставчик на сателитна телевизия Total TV. Сделката не е през "Телелинк", а Минчев купува дружеството единствено със спекулативна цел, и смята да го препродаде до края на годината, обяви самият той пред Economic.bg. 

Сделката е осъществена чрез регистрирано в Холандия дружество - V-Investment Holdings, на което Минчев е собственик.

Предприемачът каза, че е запознат с хърватския пазар и има контакти от години със собственика на доставчика - United Group, затова е решил да направи сделка с цел препродажба и печалба. Той поясни, че това е една "опортюнистична възможност", от която е решил да се възползва, но е краткотраен ангажимент. 

Има възможност и за още продажби на малки компании от телекомуникационния бранш в Адриатика и е възможно да участвам, но този път с друг продавач, допълни Минчев.

Предприемачът заяви, че е изцяло фокусиран върху развитието на "Телелинк", която в края на м.г. раздели бизнеса си в 4 отделни компании - „Телелинк Бизнес Сървисис”, „Телелинк Инфра Сървисис”, „Телелинк Сити Сървисис и „Телелинк Лабс”.
Коментари: 0