10 любопитни факта за чилийската кухня
Храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци

Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци. Вижте няколко любопитни факти за храната в Чили:
1. Чили е крайбрежна страна и морските дарове се консумират в изобилие.
2. Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско месо и вино.
3. Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.
4. Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.
5. Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.
6. Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.
7. Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.
8. Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите видове в света.
9. Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.
10. Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.