Магазините Barneys поискаха защита от фалит

Веригата за луксозни стоки търси купувач

Магазините Barneys поискаха защита от фалит

Снимка: БТА

Американската верига универсални магазини за луксозни стоки Barneys New York Inc (Барнис) във вторник подаде заявление за фалит по глава 11 от американския търговски закон. Веригата търси купувач, тъй като не може да се справи с растящите наеми и досегашните й опити за продажба се провалиха, пише Ройтерс.

Barneys осигури 75 милиона долара ново финансиране от филиали на Hilco Global и Gordon Brothers Group, за да му помогнат да продължи да функционира, докато навигира в съда по несъстоятелността, се казва в изявление.

Търговецът ще затвори физическите си магазини в Чикаго, Лас Вегас и Сиатъл, заедно с пет по-малки концептуални магазина и седем локации на Barneys Warehouse.

Barneys от седмици търси купувач или инвеститор, борейки се с криза поради рязкото увеличение на наемите в своя водещ магазин в Манхатън на Медисън Авеню до около 30 милиона долара от 16 милиона долара.

Ситуацията е резултат от натиска от страна на онлайн търговците на дребно, които се появиха с възхода на Amazon.com Inc и изтласкаха изобилието от традиционни търговци до финансовата граница или ги накараха да се провалят напълно.

Въпреки това магазинът на Медисън Авеню ще остане отворен заедно с другите четири водещи локации.
„Съветът и управителният екип на Barneys предприеха решителни действия, като влязоха в процес, контролиран от съда, който ще предостави на компанията необходимите инструменти за провеждане на процес на продажба, преглед на текущите ни лизингови договори и оптимизиране на дейността ни“, каза Даниела Витале, изпълнителен директор.

„Ню Йорк Таймс“ съобщава, че множество страни, които не са групи за универсални магазини, са проявили интерес към компанията и една от тези оферти е пропаднала поради липса на време.
Коментари: 0