Майките на деца с увреждания излизат на протест с искане за оставката на Валери Симеонов

През миналата седмица вицепремиерът ги обяви за \"кресливи жени на уж болни деца\"

Майките на деца с увреждания излизат на протест с искане за оставката на Валери Симеонов
Лавина от недоволство заля социалните мрежи след изказването на вицепремиера Валери Симеонов пред собствената му телевизия „Скат“, че майките на деца с увреждания, които все още стоят в палатков лагер пред Министерски съвет, са група „кресливи жени на уж болни деца“. Те организират протест с искане за оставката на Симеонов днес от 12.30 пред сградата на министерски съвет. Събитието получава огромен отзвук във Facebook, като над 24 хил. души са заявили съпричастност към каузата, а над 5 хиляди са отбелязали, че ще протестират заедно с майките.

В описанието на събитието е записано: 

Искаме оставката на Валери Симеонов от поста Заместник министър председател на Република България!

Заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение!

Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата!

Заради това, че превърна думата "патриот" в обида!

Недопустимо е този човек да продължава да представлява българския народ!

НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

Освен в София, протести се обявени и за Варна, Враца, Стара Загора,Силистра, Пловдив, Плевен, Пазарджик. Българите в Лондон ще протестират на 23 октомври от 19 часа пред посолството на България.

След изказването на Симеонов премиерът Бойко Борисов опита да тушира назрялото напрежение като се извини от името на вицепремиера. Оказва се обаче, че лидерът на НФСБ стои твърдо зад думите си и премиерът напразно се е извинявал от негово име. 

В отделен пост във Facebook Симеонов написа, че не се отказва от нито една своя дума, въпреки че с тях обижда протестиращите майки на деца с увреждания. Те от своя страна му поискаха оставката, но премиерът Борисов бе категоричен, че даже няма да я обсъжда, тъй като двамата имат договор.
Коментари: 0