Майстора оживя на огромен портрет в български град (снимки)

Идеята за уникалното произведение е на млад учител

Майстора оживя на огромен портрет в български град (снимки)

Ученици изрисуваха огромен портрет на Владимир Димитров-Майстора в центъра на град Кюстендил. В продължение на три дни членовете на школата „Новите Майстори“ се събират всяка вечер, за да рисуват на централния площад „Велбъжд“. Площта на уникалната картина е 1 декар и радва всички жители и гости на областния град.


Арт проектът носи името „Майстора на един декар". Идеята за произведението е на ръководителя на школата Евгени Серафимов и среща пълната подкрепа на общината. Младият учител казва, че целта на проекта е българският град да се рекламира чрез творението, което изобразява един от най-великите български художници.


„Владимир Димитров – Майстора неслучайно избира да развива творческия си път именно в нашия град и по-конкретно в с. Шишковци. Само на няколко метра по-надолу, в Мигиевата къща е давал уроци по рисуване на хората, които стават второто поколение български художници“, коментира младият учител.

Рисуването продължава от няколко вечери, през които са положени дълги часове труд от младите художници. Картината ще бъде завършена тази вечер и ще бъде заснета с дрон. Тя е в ярки и пъстри цветове, за които е използвана специална боя, направена с помощта на Свилен Блажев. „Тази картина ще бъде на площада в рамките на 2 седмици, след което ще я изтрием", заяви още Евгени Серафимов.

Площадът е затворен за всички освен за художниците. В инициативата участват 25 момчета и момичета.

Коментари: 0