Малтийската вила на кралица Елизабет обявена за продажба

Тя живее там между 1949 и 1951 г., в ранните години на брака си с принц Филип

Малтийската вила на кралица Елизабет обявена за продажба

Фасадата на къщата

Снимка: Wikipedia

Бившият дом на кралицата в Малта - Villa Guardamangia (Вила Гуардамангия), е е обявена за продажба за близо 6 млн. евро (5,3 млн. лири). Вилата, разположена в покрайнините на столицата Валета, е единственото място извън Великобритания, което кралица Елизабет II някога е наричала дом.

Тя живее там между 1949 и 1951 г., в ранните години на брака си с принц Филип, който е бил настанен в Малта като военноморски офицер, съобщава Би Би Си.

Имотът, класиран на 2-ро ниво, се води "в неизправност". В момента се предлага за продажба от луксозна агенция за недвижими имоти, която я описва като "невероятна сграда в стил Гран Палацо ... с документирана значима историческа стойност".

В обявата се казва, че имотът от 1560 кв. м, който е построен около 1900 г., се гордее с "много автентични архитектурни особености", високи тавани, конюшни и "различни квартири за гости/прислужници".

"Имотът има нужда от голяма реновация, но ще стане превъзходна резиденция или може би търговски обект", добавя обявата.

Кралицата и съпругът й са живели във вилата преди нейната коронация. По това време къщата е била наета от чичото на принц Филип.

Кралицата има приятни спомени за дните си на средиземноморския остров, живеейки като съпруга на морския офицер. "Посещаването на Малта винаги е много специално за мен. Спомням си щастливите дни тук с принц Филип, когато бяхме отскоро женени," каза тя по време на посещението си в страната през 2015 г.
Коментари: 0