Марешки: Разчитаме на многобройни клиенти и по-голям оборот

Не продавам горива на загуба, категоричен е бизнесменът

Марешки: Разчитаме на многобройни клиенти и по-голям оборот

Снимка: Стоян Йотов

356 ~ 2 мин. четене

Дизелът във Варна навсякъде е около 1,60, което няма нищо общо с цените в София и в останалите градове в страната. Оказва се, че всички могат да си го позволят и пазарът реагира на моите намаления на цените на горива. Ние нямаме намерения да се ограничаваме само на територията на Варна, ще отворим и в други градове. Така че до края на годината пазарът в цялата страна ще бъде нормализиран, обясни той.

Това коментира бизнесменът Веселин Марешки пред БНР. Бизнесменът не отрече, че е получавал „съвети“ и подхвърляния да се придържа към цените на водещите бензиностанции у нас.

Опитваме се да работим на максимално чисто пазарни принципи, тоест когато купуваме парцелите за бензиностанции, ги купуваме на реални цени, без да плащаме комисионни. Разчитаме на многобройни клиенти и по-голям оборот и продаваме на по-ниски маржове. Колкото повече клиенти купуват, толкова по-добри условия на доставки ще имаме, подчерта Марешки.

По думите му заради ниските цени на петрола в световен мащаб, той може да си позволи да продава на печалба горива, дори с разлика от 30 до 50 стотинки от основните играчи на пазара.

Не продаваме на загуба, на по-късен етап от годината ще изкараме и тези данни, за да оправдаем всички псевдоексперти. Ние сме нови играчи на пазара. Многократно сме проверявани от НАП, КЗК, КЗП, за произхода на горивата, качеството, количеството. Държавата също е доволна, защото си получава всички налози, каза още Веселин Марешки.

Не се опасявам, а дори много се надявам, че ще държавата ще се намеси и ще има нормализация на цените на пазара на горива. Ако държавата подкрепя хора като мен, цената на дизела и бензина ще падне още надолу, подчерта той.

Картел има и хората търсят начин да се спасят от това иго. Независимо, че цените на бензиностанциите във Варна вече еднакви, хората продължават да купуват от нашата бензиностанция. Българите да имат още малко вяра и надежда, добави бизнесменът.

Подкрепи Economic.bg