Марешки се отказа от президентската надпревара

Бизнесменът искал да разбива картела в горивата, а и кампанията била несериозна

Марешки се отказа от президентската надпревара

Бизнесменът Веселин Марешки прекратява участието си в надпреварата за президент. Това става ясно от писмо, разпространено до медиите от екипа му.

Марешки изтъква две причини - едната е желанието му да се концентрира "върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата". От друга страна, все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през прехода - било то като депутати, министри, и. т.н. се спрягат за надпреварата.

Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар),  Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на Президентската институция. Гореизброените са все хора, които не са казали и една дума срещу картела на горивата, нито пък са предприели някакви дейсктвия, които да помогнат на хората в битката срещу него.

В писмото си бизнесменът допълва, че се отказва "да участва в този цирк". „С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължавам да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания. Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка в страни, за да продължим напред”, допълва той.

Марешки разкрива още, че в четвъртък в Добрич ще направим първата структура на Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". „Не случайно избрахме това име. Вярвам, че е време за Освобождение. Ако преди 150 години сме говорили за физическа свобода, днес става въпрос за друг тип - свобода да не бъдем ограбвани, свобода да бъдем образовани, свобода да избираме как да живеем”, се казва още в писмото.

Коментари: 0