700 машини са обработвали пътищата през изминалата нощ

Всички пътища са проходими при зимни условия

700 машини са обработвали пътищата през изминалата нощ
472 ~ 1 мин. четене
Всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това заяви инж. Михаил Рашков, директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" пред БНТ. Той допълни, че 700 машини и 1200 човека са почиствали пътните настилки в районите със снеговалеж през изминалата нощ.

Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак – Доспат, път III-842 Белово – Юндола,  по път II-35 Троян – Кърнаре, в прохода „Петрохан“, както и в „Превала“ и „Шипка“. Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите „Вратник“ и „Твърдишки“. В „Дюлински“ и „Пампорово“ е забранено движението на моторни превозни средства над 3.5 тона.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.  Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Подкрепи Economic.bg