Мъск: Произвеждаме Model S и Model X само по сантиментални причини

По думите на предприемача бъдещето на Tesla е в Model 3 и бъдещия Model Y

Мъск: Произвеждаме Model S и Model X само по сантиментални причини

Снимка: Wikimedia

Двата най-скъпи електромобила на Tesla – Model S и Model X – все още се произвеждат единствено поради „сантиментални причини. Това е казал главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск по повод представения финансов отчет за третото тримесечие, пише Business Insider.

„Model S и X са много нишови. Те са много скъпи и от тях се произвеждат малко бройки от тях. За да бъда напълно честен, продължаваме да ги правим повече поради сантиментални причини, отколкото заради каквото и да е друго. Те са наистина маловажни за бъдещето“, обяснил е Мъск, след като компанията надхвърли очакванията на анализаторите за третото тримесечие.

Изказването на Мъск е в съответствие с предишни негови твърдения, че електромобилът Tesla Model 3 ще е водещият продукт на производителя през идните години.

Предприемачът също така намекна, че Tesla има големи планове за предстоящия кросоувър Model Y. Мъск заяви, че очаква да постигне производство от по 1000 такива превозни средства на седмица през лятото на следващата година, а не през есента, както бе планирано първоначално.

Въпреки липсата на ентусиазъм у Мъск относно моделите S и X главният финансист на Tesla Зак Киркхорн е казал, че Tesla „увеличава производството на нашите коли S и X през това тримесечие в отговор на повишаващото се търсене“. Той е обяснил, че при представянето на Model 3 и стабилизирането на производството му компанията е отделила много внимание на това, докато сега, когато всичките ѝ производствени линии са стабилизирани, тя може да се фокусира върху балансирането между трите си модела електромобили.
Коментари: 0