Мъск реши Tesla да се предлага в 2 цвята по-малко

Сега вече колите ще се правят само в 5 цвята, за да се облекчи производството

Мъск реши Tesla да се предлага в 2 цвята по-малко

Tesla Model 3

Снимка: Tesla

1456 ~ 1 мин. четене
Илон Мъск може да е един от най-колоритните изпълнителни директори, но колите на компанията му Tesla ще станат по-малко цветни.

Tesla премахва два от цветовете, в които предлага автомобилите си - obsidian black metallic (черен металик обсидиан) и silver metallic (сребърен металик) от стандартните си цветови решения.

Мъск обяви, че това ще "опрости производството".

Tesla е под напрежение да поддържа нивото на производство - особено на Model 3, и трябва да увеличи приходите и да избегне потенциална криза.

Собственикът и главен изпълнителен директор на компанията заяви в съобщение в Туитър, че двата цвята ще продължат да се предлагат "при специална поръчка, но на по-висока цена". Той обаче не уточнява колко допълнително ще струва колата да се направи в някой от тези два цвята.

Колите досега се предлагаха в общо 7 цвята, вече остават само 5.

Сервизните центрове на компанията, които ремонтират вече продадените автомобили, ще подъдржат боя от тези два цвята за пуснатите вече автомобили.

Tesla вече таксува $1500 отгоре за някои цветове, включително deep blue metallic (син металик), midnight silver metallic (среднощен сребърен металик), obsidian black metallic (черен металик обсидиан) и silver metallic (сребърен металик). Компанията таксува $2000 отгоре за цветовете pearl white multicoat (перлено бяло) и red multicoat (червено).

Единствено цветът solid black (черно) влиза в базовата цена за колите.

Допълнителната цена за някои премиум цветове е обичайна практика в автомобилната индустрия, припомня Си Ен Ен.
Подкрепи Economic.bg