Мъск започна съкращения в някои фабрики на Tesla

Компанията произведе 103 000 коли през първото тримесечие на 2020 г

Мъск започна съкращения в някои фабрики на Tesla

Снимка: БТА

Tesla започна съкращения на персонал в заводите си в Калифорния и Невада, където се произвеждат батерии, захранващи електрическите превозни средства. Това съобщава CNBC, позовавайки се на свои източници, които са част от компанията.

Съкращенията ще засегнат стотици според източниците на изданието, които поискаха да останат анонимни. Те твърдят, че работниците са били уведомени за съкращенията в края на тази седмица от агенциите за работа, чрез които са започнали. В едно от писмата, което е получено пише: „За мое най-голямо съжаление трява да ви информирам, че фабриката на Tesla ще остане затворена заради пандемията от COVID-19 и в резултат на това компанията иска да прекрати всички договори по заданията, които има“.

От агенция Balance Staffing са уверили всички служители, че ще им помогнат, за да си намерят работа. Освен това оттам обещават на служителите, че ще направят всичко възможно да говорят с Tesla и да ги върнат на работа, ако това е възможно, когато кризата отмине. От Агенцията уточняват още, че съкращенията не са заради лошо свършена работа от тяхна страна, а „по-скоро трудни условия за бизнес“.

Коментар по темата все още не е получен от Tesla и Balance, пише още CNBC.

В петък акциите на Tesla нараснаха с над 5%, след като компанията отчете доставките на превозни средства от първото тримесечие, които зарадваха инвеститорите. Компанията за електрически автомобили на Илън Мъск достави приблизително 88 400 автомобила и произведе 103 000 през първото тримесечие на 2020 г.

Коментари: 0