Маските на открито стават задължителни от четвъртък

Новата заповед ще бъде издадена утре и ще важи до края на месец ноември

Маските на открито стават задължителни от четвъртък

Утре ще бъде издадена официалната заповед, според която маските на открито отново стават задължителни в цялата страна. Ще се даде време на хората да се сдобият с тях и най-вероятно тя ще влезе в сила от четвъртък, 22 октомври. Това стана ясно на брифинг на здравния министър Костадин Ангелов, след като по-рано днес имаше заседание на двата експертни съвета.

„Ще дадем ден възможност на хората да се снабдят с маски“, обясни Ангелов. Той допълни, че новата заповед ще важи до края на ноември, ако няма промяна в епидемичната обстановка. „Преследваме медицински цели“, каза още той.

Здравният министър каза, че с утрешната заповед карантината ще бъде намалена от 14 на 10 дни при определени условия.

Ангелов каза, че учебният процес ще продължи присъствено в учебните заведения и допълни, че продължава контролът по спазването на мерките.

Той уточни, че Националният логистичен център ще бъде ситуиран в София, той ще работи като „кол център“ 24 часа 7 дни в седмицата. Държавата ще бъде разделена на 6 административни големи района. За всяка една шестица има няколко административни области. Този денонощен център ще има задачата да осъществява ефективна логистика на всички процеси между всички институции денонощно.

Коментари: 0