Мебели зареждат безжично телефони

Колекцията за безжично зареждане на ИКЕА се нареди сред финалистите на наградите SXSW Interactive Innovation Awards

Мебели зареждат безжично телефони
4343 ~ 1 мин. четене

Шведската верига за мебели IKEA създаде колекция, включваща станции за безжично зареждане и безжични зарядни устройства, вградени в лампи и мебели. Върху всички устройства има знак плюс, който указва къде да бъде поставен телефона, за да започне да се зарежда, съобщават от компанията.

Всички продукти в колекцията използват Qi сертифицирана технология, глобален интерфейс стандарт за индуктивна електрическа енергия, използвана от повечето производители на мобилни устройства днес. Телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА. 

Новата колекция на ИКЕА за пръв път съчетава мебели и Qi, правейки технологията достъпна за хората навсякъде по света.

"С помощта на нашите безжични устройства, зареждането става лесно, забавно и удобно, превръщайки мебелите в точки за зараждане. В същото време правим дома по-красив, ограничавайки използването на кабели. Никой не харесва кабели, особено тези, които искат да живеят в изцяло функционално жилище. С помощта на нашите безжични зарядни постигаме и двете задачи", казва Бьорн Блок, мениджър "Осветление" в ИКЕА. 

Колекцията за безжично зареждане на ИКЕА се нареди сред финалистите на наградите SXSW Interactive Innovation Awards. Конкурсът отличава най-вдъхновяващите и креативни иновации в света. Тази година журито оцени над 550 кандидатури и избра 65 финалиста. 

Подкрепи Economic.bg