Мебели зареждат безжично телефони

Колекцията за безжично зареждане на ИКЕА се нареди сред финалистите на наградите SXSW Interactive Innovation Awards

Мебели зареждат безжично телефони

Шведската верига за мебели IKEA създаде колекция, включваща станции за безжично зареждане и безжични зарядни устройства, вградени в лампи и мебели. Върху всички устройства има знак плюс, който указва къде да бъде поставен телефона, за да започне да се зарежда, съобщават от компанията.

Всички продукти в колекцията използват Qi сертифицирана технология, глобален интерфейс стандарт за индуктивна електрическа енергия, използвана от повечето производители на мобилни устройства днес. Телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА. 

Новата колекция на ИКЕА за пръв път съчетава мебели и Qi, правейки технологията достъпна за хората навсякъде по света.

"С помощта на нашите безжични устройства, зареждането става лесно, забавно и удобно, превръщайки мебелите в точки за зараждане. В същото време правим дома по-красив, ограничавайки използването на кабели. Никой не харесва кабели, особено тези, които искат да живеят в изцяло функционално жилище. С помощта на нашите безжични зарядни постигаме и двете задачи", казва Бьорн Блок, мениджър "Осветление" в ИКЕА. 

Колекцията за безжично зареждане на ИКЕА се нареди сред финалистите на наградите SXSW Interactive Innovation Awards. Конкурсът отличава най-вдъхновяващите и креативни иновации в света. Тази година журито оцени над 550 кандидатури и избра 65 финалиста. 

Коментари: 0