Меморандумът за пенсиите не бил подписан

Борисов дал предложението на синдикатите, \"защото си имаме доверие\"

Меморандумът за пенсиите не бил подписан

Меморандумът за промяната  в пенсионната система, представен в неделя от правителството и синдикатите, не е бил подписан нито от представители на едните, нито на другите. След въпросната среща стана ясно, че ще се замрази възрастта за пенсия и ще се вдига само осигурителни стаж, че ще се криминализира неплащането на осигурителни вноски, а също и ще се даде възможността парите от допълнителното задължително осигуряване в пенсионните фондове да се прехвърлят в НОИ.

Меморандумът беше на 3 жълти листа, разказа пред OFFNews Димитър Манолов от КТ "Подкрепа". Имахме коментари по текста, нанесохме поправки. В края на документа имаше бяха изредени имената на участниците в срещата и място за подписите им. Понечихме да подпишем, но премиерът Борисов предложи нищо да не подписваме, "защото си имаме доверие".

За това, че въпросният меморандум не е бил подписан, стана ясно в предаването "Референдум" по БНТ тази вечер.

Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов спомена междудругото, че "няма такъв меморандум".

Как така няма, сега разбирам, че имаме новина. Не сте подписали споразумение, а се твърди, че има такова, реагира веднага бившият социален министър Иван Нейков.

Проектозаконът за прехвърлянето на втората пенсия е бил изготвен в министерството на финансите 2 дни по-рано. Вас са ви викнали, само за да го легитимирате постфактум, обърна се към синдикатите другият бивш социален министър в студиото Йордан Христосков.

Думите му предизвикаха силният гняв на шефа на КНСБ Пламен Димитров, който само обясни, че имали среща в министерството на финансите още в събота вечерта.

Коментари: 0