10 места, които не трябва да пропускате в Барселона (Част 2)

Пролетта е идеалното време за посещение на този цветен град

10 места, които не трябва да пропускате в Барселона (Част 2)

Снимка: Божидара Иванова

Автор: Божидара Иванова
Продължаваме с разходката из забележителностите на Барселона. В първата част ви представихме част от местата, които си струва да видите, а тук ще прочетете и за останалите топ забележителности в града:Качване с лифт до Монтжуик


Качването с лифт до хълма Монтжуик ще ви предложи красиви гледки към Барселона и Средиземно море. По време на пътуването можете да направите красиви снимки и да се насладите на града отвисоко.


Олимпийският стадион


На слизане от хълма Монтжуик можете да минете през Естади Олимпик Луис Компанис, който е построен през 1929 г. Обновен е през 1989 г., за да бъде главен стадион на Летните олимпийски игри през 1992 г. Капацитетът на съоръжението е 55 926 места.
Испанското село Poble Espanyol


Испанското село Poble Espanyol е построено за Световното изложение през 1929 г. Идеята е била след края на изложението да се разруши, но поради големия туристически интерес, си остава туристическа забележителност. В него можете да видите емблематични исторически сгради и автентични занаяти от всички краища на Испания.


Площад Испания


Площад Испания е много привлекателно място за туристите в Барселона. Той е сърцето на града. Започва от булевард "Avinguda de la Reina Maria Cristina" и стига до входа на Националния дворец, където се помещава Националният музей на каталонското изкуство. Площадът е изключително приятен за разходка.Магическият фонтан Монтжуик


Едно от най-впечатляващите неща на площад на Испания е Магическият фонтан Монтжуик. Ако в петък и събота сте в Барселона, можете да посетите площада и да се насладите на светлинното шоу под звуците на популярни песни. Гледката си заслужава.


Площад Каталония


Другото сърце на Барселона е площад Каталония, старият център на града. По средата на площада има широко пространство, оформено като звезда, а отстрани - два фонтана и каменни фигури. От площад Каталония започва и известната улица Ла Рамбла.


Къщата Каса Мила


Каса Мила е произведение на Антонио Гауди, възложено му от индустриалеца Пере Мила. Сградата е интересна с това, че няма нито една права стена. Навремето това не се е приело добре и е предизвикало критики сред обществените среди в Барселона. Днес е изключително интересна атракция сред туристите и е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.


Къщата Каса Батийо


Това е един от най-известните шедьоври на Антонио Гауди. Къщата е построена между 1875 и 1877 г. Тя се намира на най-широкия булевард в Барселона Паса де Гарсия, който води до площад Каталония. Той е бил предпочитан от най-заможните жители на града. Балконите на Каса Батийо са във формата на черепи, а колоните - на кости. Гауди пресъздава победата на небесния покровител на Каталония Св. Георги над дракона. Кулата на покрива символизира мечът на Св. Георги, а назъбеният покрив - тялото на победения звяр.


Триумфалната арка


Триумфалната арка е построена като главен вход за световното изложение през 1888 г. Издигната е от червени тухли. Намира се в близост до парка на Цитаделата и е дело на архитект Жузеп Виласека и Казанова.


Зоологическата градина


Ако продължите след Триумфалната арка през парка на Цитаделата ще стигнете до Зоологическата градина в Барселона, която е дом на около 7500 вида животни от 400 вида.


Първата част със забележителностите в Барселона може да видите ТУК
Коментари: 0