900 места в Европа, които да избягвате заради мигрантите

Унгария публикува подробна карта с опасните райони

900 места в Европа, които да избягвате заради мигрантите

Унгарските власти публикуваха подробна карта, на която са отбелязани  около 900 опасни места в Европа, за които препоръката е да не се посещават. 

Причината е, че на всички тези райони има сериозно население от мигранти. Списъкът включва Лондон, Париж и Берлин, пише "Ройтерс".

Действията на унгарските власти обаче предизвикаха острата реакция на някои страни от Европейския съюзОт началото на мигрантската криза унгарският премиер Виктор Орбан е критикуван от европейските лидери заради грубия си и агресивен тон срещу бежанците.

Страната му дори отказа да приюти и един мигрант съгласно плана на Брюксел за справяне с настоящата криза. Орбан дори организира референдум на 2 октомври в опит да получи одобрението на унгарските граждани срещу задължителните квоти за разселване на мигранти сред страните членки на общността.

По-рано днес унгарският премиер заяви, че всички нелегални имигранти в ЕС трябва да бъдат депортирани в специално изградени за целта бежански лагери извън рамките на блока. По думите му това може да стане на остров или крайбрежен район на Северна Африка, но охраната и снабдяването трябва да бъдат гарантирани от ЕС в името на собствения интерес на съюза.

Междувременно скандинавските страни призоваха ЕС да предприеме мерки срещу Унгария заради нежеланието й да регистрира търсещи убежище.

Коментари: 0