Metro продаде бизнеса си в Китай

Компанията ще запази 20% в новото дружество, което ще управлява бизнеса

Metro продаде бизнеса си в Китай

Снимка: Wikipedia

Германският търговец на дребно Metro се съгласи да продаде мажоритарен дял от своя китайски бизнес на местния търговец на дребно Wumart, обяви компанията днес, потвърждавайки по-ранна информация на Reuters.

„Това партньорство включва продажбата на цялото косвено участие на Metro в Metro China на дъщерно дружество на Wumei за стойност от приблизително 1,9 милиарда евро (2,1 милиарда долара)“, се казва в изявление на Metro.

Metro ще запази 20% дял в съвместното предприятие Metro Wumart China и ще получи приходи от 1 милиард евро, заяви германският търговец на дребно, като добави, че сделката подлежи на контрол от страна на регулаторите.

По-рано в петък Ройтерс съобщи, че Wumart Stores се е изявил като водещ участник, за да получи мажоритарен дял в китайския бизнес на Metro, позовавайки се на източници, запознати с търга.

Китайският бизнес на германския търговец включват 95 магазина и недвижими имоти в големи градове като Пекин и Шанхай.

Продажбата е част от глобална реорганизация на търговеца на едро и е предприета, тъй като секторите за търговия на едро и дребно в Китай изпитват силна конкуренция от страна на играчите в електронната търговия.
Коментари: 0