Microsoft прави приложение-клавиатура за iPhone

Компанията търси хора, които да тестват новата джаджа

Microsoft прави приложение-клавиатура за iPhone
Откакто Apple разреши използването на клавиатури на други разработчици в iOS 8, потребителите получиха най-различни алтернативи, сред които и популярни Android приложения като SwiftKey. А сега собствениците на iOS устройства са на път да се сдобият клавиатура от един интересен източник - Microsoft.

Наскоро компанията разпрати имейли на участниците в програмата Windows Insiders, търсейки iOS потребители, които биха искали да тестват въпросната клавиатура, съобщава Kaldata.com.

Това е интересен ход от страна на Microsoft, тъй като е лесно да си представим, че приложението, което по всяка вероятност ще е безплатно, ще бъде сериозен източник на приходи за компанията. От друга страна обаче, виртуалната клавиатура на Microsoft би могла да бъде интегрирана с Bing за допълнителна функционалност. Крайните потребители пък вероятно биха могли да се възползват от опцията за вградения курсор, който позволява прецизна навигация в текста.

Засега не е ясно дали Microsoft възнамерява да пусне клавиатурата и за Android, но имайки предвид как напоследък компанията се стреми да прави приложения и за двете платформи, това най-вероятно ще стане. 

Все още няма и дата на пускане на клавиатурата за iOS, но преходът от бета към пълна версия едва ли ще закъснее.
Коментари: 0