Microsoft представи новата си операционна система

Компанията показа и първата машина, която ще я използва - Microsoft Surface Laptop

Microsoft представи новата си операционна система
5140 ~ 1 мин. четене

Microsoft представи нова версия на операционната система Windows 10S, както и първата машина, която ще я използва - Microsoft Surface Laptop. Новата операционна система ще има ограничена функционалност, но по-голяма скорост и сигурност. Тя е предназначена за използване за образователни цели и ще бъде на разположение през лятото 2017 г.

Програмите в нея ще се пускат от магазина за приложения Windows Store, което ще позволи да бъдат изключени ред уязвимости в програмите. Услугите Office пакет, Word, Excel и PowerPoint, ще бъда безплатни за ученици и преподаватели.

Експерти отбелязват, че Windows 10S има за цел да се конкурира с бюджетната операционната система на Chrome. Чрез оптимизиране и изоставяне на много функции, тя е много подходяща за използване в малки лаптопи. Компютри от партньорите на Microsoft, включително Asus, Dell и HP, с предварително инсталирана Windows 10S ще излязат в продажба това лято.

Microsoft представи своя марка лаптоп на цена от 999 долара. Той ще бъде оборудван с процесори Intel Core i5 и Intel Core i7 (по-скъпа версия), ширина на сензорен екран от 13.5 инча и до 16 GB оперативна памет. Тежестта му ще бъде около 1.25 кг, което е по-малко от MacBook Air.

Подкрепи Economic.bg