Microsoft премахна продуктите на Huawei от сайта на облачните услуги

ай-големият производител на софтуер в света все още не коментира дали отменя лиценза на Huawei

Microsoft премахна продуктите на Huawei от сайта на облачните услуги
1848 ~ 1 мин. четене

Американската корпорация Microsoft премахна Huawei Technologies Co. от един от своите уебсайтове, предлагащи облачна услуги, пише Bloomberg. Това става седмица след като американското правителство включи в черния списък китайската компания. Най-големият производител на софтуер в света все още не коментира дали отменя лиценза на Huawei за използване на операционната система Windows.

На уеб сайта на Azure Stack логото на Huawei все още присъства на главната страница, но компанията и нейните предложения бяха премахнати от продуктовия каталог.

Huawei е един от няколкото производители на хардуер, които правят сървъри и оборудване за продукта на Microsoft Azure Stack, който помага на компаниите да изпълняват софтуерни приложения на хибридна облачна услуга или в свои собствени центрове за данни. Каталогът показва на клиентите какви сървъри и друг хардуер са налични и съвместими с Azure Stack.

От Microsoft отказаха да коментират какви действия ще предприеме компанията, за да се съобрази с американските ограничения за Huawei.

Коментари: 0