Microsoft ще представя по 6 смартфона на година

Компанията ще има три типа устройства – бизнес, стойностни телефони и флагмани

Microsoft ще представя по 6 смартфона на година

Снимка: БГНЕС

Micosoft променя стратегията на бизнеса си със смартфони. Това се видя, след като беше обявено, че компанията ще съкрати още 7 800 работни места, основно от подразделението за мобилни устройства.

Главният изпълнителен директор на софтуерния гигант- Сатя Надела заяви, че портфолиото на компанията вече ще има три типа устройства – бизнес, стойностни телефони и флагмани.

Компанията обмисля сериозно намаляване на продуктите в портфолиото. Целта е да се пуска „един или два модела годишно“ във всяка от горепосочените категории, съобщава Bloomberg, цитирайки анонимен източник.

Това означава, че в бъдеще, на година ще излизат максимум шест нови модела Lumia устройства, което в крайна сметка може да се окаже по-добър ход за компанията. От началото на годината Microsoft е обявила 6 телефона - Lumia 435, Lumia 532, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 430 и Lumia 540 Dual. 

Не е изключено и да се появят още нови модели до края на годината. Феновете на Lumia серията от доста време чакат флагман и е време Microsoft да им предостави такъв след пускането на операционната система Windows 10, която ще е налична през септември.

Коментари: 0