Министърът е недоволен от почистването на пътищата в Пазарджишко

Обеща да накаже финансово фирмите, отговорни за дейността по места

Министърът е недоволен от почистването на пътищата в Пазарджишко
576 ~ 1 мин. четене
Недоволен съм от това, което видях като свършена работа в Пазарджишка област. Ще има наказани. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков във връзка с актуалната пътна обстановка в страната. Той призова водачите да излизат на път подготвени за зимни условия.

„Аз съм недоволен от това, което видях като свършена работа в Пазарджишка област. Ще има наказани. Този път не само от снегопочистващите фирми и от администрацията предполагам“, каза още регионалният министър.

„Ако не се налага, няма спешни причини, да отложат пътуванията си. През следващите няколко дни метеорологичната обстановка ще бъде тежка и затруднена“, заяви той.

„Свиквам щаб с колегите от „Пътна полиция“, за да оценим каква е ситуацията в страната и как се справят специално с „Тракия“ с тежката пътнотранспортна ситуация“, обясни Николай Нанков.

Той обърна внимание и на пътен инцидент на АМ „Тракия“ в Пазарджишка област. „На обед имахме кризисна ситуация отново във връзка с ограничаване на движението. Хората трябва да спазват ограниченията. Неспазването на ограничения води до ситуации, които затрудняват придвижването в цялата страна. Не може няколко тежкотоварни превозни средства да блокират половин България“, каза още Нанков.
Коментари: 0