„Много е трудно след шефа да говориш”

Бойко Борисов, премиер на България

Цитат на деня:

„Много е трудно след шефа да говориш”

"Много е трудно след шефа да говориш, но така са ни наредили".

Този словесен реверанс пред председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол направи премиерът Бойко Борисов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“.

„Много е трудно след шефа (Жозеф Дол - б.р.) да говориш, но така са ни наредили. Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа”, заяви Борисов.

Той подчерта каква радост е било, докато е живял по времето на Съветския съюз, да отиде на запад и да види свят.  „Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години”, разказа министър-председателят.

Дол върна жеста на Борисов, казвайки: "Според мен българските социалисти не същестуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко".

Коментари: 0