Москов: Умореният българин избира Алла Пугачова пред Кончита Вурст

Реформаторите да бранят консервативните ценности в политиката, призова бившият здравен министър

Москов: Умореният българин избира Алла Пугачова пред Кончита Вурст

„Трябва да се отървем от социално-либералните заблуди на прехода. Умореният от парадигми българин, между Кончита Вурст и Алла Пугачова, избира Алла Пугачова“.

Това заяви шефът на предизборната кампания на Реформаторския блок (РБ) и бивш здравен министър Петър Москов по време на първия конгрес на обединението.

Москов призова ДСБ да се върне обратно в коалицията. Той настоя блокът да бъде отворен за всички десноцентристски организации.

„Да бъде допуснато тези, които напуснаха Блока, да се върнати в това число ДСБ. И без това има представители на ДСБ в тази зала“, заяви бившият министър.

Както е известно, той подаде оставка като зам.-председател на партията, след като тя оттегли подкрепата си правителството на Бойко Борисов. Впоследствие бе изключен от ДСБ и успя да привлече някои от структурите на партията в РБ.

По думите му „спойката на РБ е осъзнатата необходимост БСП и ДПС да бъдат спрени по пътя им към властта“.

„РБ трябва да не предава основните си приоритети, поддавайки се на емоции, а да ги следва, като участва активно в управлението на държавата“, добави Москов, отбелязвайки, че партиите в блока трябва да запазят суверенитета си и да има ръководство, амбицирано да бъде силен екип, а не да задоволява персонални амбиции.

Той призова още реформаторите да отстояват консервативните ценности в българската политика с основни приоритети – силна държава и институции в областта на сигурността, здравеопазването, образованието, върховенството на закона. Както и отстояване на човешките свободи, защитавайки собствеността, предприемачеството, конкуренцията.

Коментари: 0