\"Мусала Софт\" открива 300 работни места в Скопие

Българската компания инвестира 20 млн. евро в западната ни съседка

\

Българската IT компания "Мусала Софт" инвестира 20 млн. евро в Македония и открива над 300 работни места в западната ни съседка. Информацията е обявена на официалния сайт на правителството в Скопие.

„Като резултат от усилията на нашето правителство и на Агенцията за чуждестранни инвестиции, компанията "Мусала Софт" започва работа в Македония. Новите работни места ще бъдат разкрити до 2019 г.“. Това зави вицепремиерът по икономическите върпоси Владимир Пешевски по време на пресконференция, на която присъства и Елена Маринова, президент на „Мусала Софт“.

Пешевски коментира, че българската компания си сътридничи с най-добрите световни компании в областта на информационните технологии и телекомуникациите.

"Производството на македонския офис ще бъде изцяло за износ. Всичко, което научат служителите на компанията, ще могат да го приложат навсякъде", допълни той.

Вицепремиерът подчерта, че Македония е променила фокуса а търсените инвестиции към компании като "Мусала Софт", които по думите му са индустрии с по-висока степен на добавена стойност.

 "В момента при нас работят малко на брой хора, но изключително качествени. Всички минават през вътрешнокорпоративно обучение", казва изпълнителният директор на родната компания Елена Маринова. 

Коментари: 0