Мутафчийски очаква третата вълна на COVID-19 до три седмици

Въпреки мрачната прогноза на председателя на НОЩ всичко остава отворено и ще се чака повишаване на заболеваемостта и смъртността

Мутафчийски очаква третата вълна на COVID-19 до три седмици

Снимка: Красимир Свраков

6468 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

При предишната вълна на коронавируса в България – през октомври и ноември – пикът е достигнат за седем седмици. Председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) ген. Венцислав Мутафчийски обяви на редовния седмичен брифинг днес, че със сигурност ще има трета вълна, и тя ще връхлети държавата до три седмици.

„Колкото и да ми е неприятно отново да бъда лошия вестител, не мога да спестя фактите. Това е действителното положение“, каза Мутафчийски.

Припомняме, че въпреки мрачните прогнози от днес всички ученици отново са по класните стаи, а от началото на месеца вече работят фитнеси, молове и почти всичко друго, с изключение на ресторантите и нощните заведения извън хотелите.

„Това че фитнесите са отворени, не значи, че са безопасни. Никога не съм твърдял такова нещо. Фитнесите са най-опасното място“, каза Мутафчийски, но не уточни защо бяха отворени, след като са потенциално най-опасното място за заразяване.

Той коментира и огромните струпвания в моловете, след като бяха отворени напълно преди три дни. Според него това е проблем изцяло на самите молове и на мениджмънта, който ги управлява.

Подкрепи Economic.bg