Депутатите ще гласуват окончателно днес бюджетите на НЗОК и ДОО

Бюджетите минаха на първо четене на 6 ноември

Депутатите ще гласуват окончателно днес бюджетите на НЗОК и ДОО
В пленарна зала днес ще се гледат на второ четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина. Двата бюджета минаха на първо четене на 6 ноември, а депутатите се събират на извънредно заседание с начален час – 13 ч.

В бюджета на НЗОК за 2019 г. предвидените приходи и трансфери са в размер на 4 299 603 000 лв. Разчетените средства са при допускане на здравноосигурителна вноска в размер на 8 на сто, като в разчетите са отразени ефектът от увеличаване на максималния осигурителен доход, промяната на минималната работна заплата, минималните осигурителни прагове и минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица.С

ред заложените политики в бюджета на ДОО за 2019 г. са запазване на размера на осигурителната вноска за фонд „Пенсии" и фонд „Пенсии за лицата по чл. 69" на нивото от 2018 г., както и запазване на размерите на осигурителните вноски за другите фондове на ДОО. За 2019 г. не са договорени минимални осигурителни прагове (МОП). 
Коментари: 0