Над 1 млн. лева инвестиция в производство на хляб

Нова линия заработи в производствената база на Aladin Foods в село Цалапица

Над 1 млн. лева инвестиция в производство на хляб

Нова поточна линия за арабски хляб заработи в производствената база на Aladin Foods в село Цалапица. Инвестицията е за над 1 млн. лв., съобщават от компанията. Машината е създадена по поръчка на Aladin Foods от лидерите в бранша - ливанската Farhat bakery. Производителят я определя като иновативна, без аналог на българския пазар.

„Инвестирахме в нова поточна линия, за да подобрим качеството, както и да се повиши обема на работа. С новото оборудване човешкият фактор е намален с 90 процента. С тези подобрения Aladin Foods ще навлезе на румънския пазар“, коментира основателят на компанията, Аладин Харфан. 

Поточната линия обхваща целия процес по приготвяне на хляба – направата на смес за тесто, оформянето на питките и тяхното изпичане. Експертна оценка сочи, че с оборудването ще се произвежда качествен, безопасен и идентичен по маса и форма хляб до степен, която не е постигната към настоящия момент на българския пазар. Капацитетът на новото съоръжение е 18 тона за денонощие или 13 000 питки на час. Максималното количество, което можеше да се произведе с предишното оборудване бе 6 тона за 24 часа.


След инвестициите в производството на хляб, се планират подобрения и в още едно перо от производството на Aladin Foods – фабриката за разфасовка на пилешко месо в Съединение. Очаква се закупуването на нови съоръжения, както и разширяване на материалната база.

Aladin Foods е една най-големите вериги за бързо хранене в България. Към момента фирмата е работодател на над 800 души. Заведенията на Aladin Foods наброяват 28 в 9 града в страната. Съвсем скоро предстои откриването и на още два обекта - в София и във Велико Търново.

Дейността в заведенията за бързо хранене е подкрепена от собствено производство.  Компанията притежава фабрика за разфасовка на пилешко месо, цех за преработка на картофи, цех за производство на патентован сос „Аладин“ и фурна за приготвяне на арабски хляб.

Коментари: 0