Над 2200 висшисти могат да започнат работа в държавната администрация

По програмата „Старт на кариерата“ се търсят образовани кадри до 29 години

Над 2200 висшисти могат да започнат работа в държавната администрация
3848 ~ 1 мин. четене
Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта стартираха процедурата по набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата“. 

Инициативата дава възможност на млади висшисти (до 29 години) да работят 9 месеца през 2017 г. в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност.

По програмата са обявени 2208 работни места. 1494 са в министерства, институции и техните агенции и териториални поделения, 55 са за областни управи и 659 за общински администрации. Търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности. Работни места има и за специалисти в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина.

Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда до 18 ноември. Условието за участие е тяхното образование и квалификация да съответстват на изискванията на заявените работни места по програмата.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg