Най-добрите снимки на 2019 г., според World Press Photo

Вижте победителите в годишния конкурс

Най-добрите снимки на 2019 г., според World Press Photo

Снимка: БТА

5182 ~ 2 мин. четене
В Амстердам бяха обявени победителите на годишния конкурс за фотожурналистика World Press Photo 2019. Главната награда бе присъдена на фотографа на Getty Images Джон Мур, който направи снимка на плачещо момиче на границата между Мексико и САЩ.

1-во място в категория "Околна среда" е за снимката „Akashinga - the Brave Ones” на Брент Стиртън, Getty Images. Тя показва Петронела Чигумбура, член на отдела за борба с бракониерството, която е на обучение в парк за диви животни в Зимбабве.

Фотографията, която печели 1-во място в категорията "Портрети" носи името Dakar Fashion. Моделите са с дизайнерски екипи Adama Paris в околностите на Дакар, Сенегал.

В категория „Световни новини” призът печели „The Disappearance of Jamal Kashoggi" на Крис Макграт, Getty Images. Тя показва мъж, който задържа пресата, когато саудитските следователи пристигат в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, Турция, на фона на нарастващата международна реакция срещу изчезването на журналиста Джамал Хашоги.

Снимката, озаглавена Cubanitas на Диана Маркосян, Magnum Photos, спечелила първа награда в категория „Съвременни проблеми”. Тя показва Пура, която наскоро бе диагноститицарана от лекари със смъртоносно заболяване и празнува петнадесетия си рожден ден в Хавана, Куба.

Победителят в категория „Спорт” е Boxing in Katanga от Джон Педерсен. Тя показва, че боксьорът Морен Ажамбо (30) тренира в Клуба по бокс в Катанга, голям бедняшки квартал в Кампала, Уганда.

Фоторепортаж на годината според журито на световния конкурс печели поредицата "Каравана на мигрантите" на Питър Тен Хопен.

Снимката на годината според журито на World Press Photo 2019 е на Джон Мур - „Crying Girl on the Border” показва двегодишната Янела Санчес от Хондурас, която плаче, докато майка ѝ е претърсвана на границата между САЩ и Мексико.
Коментари: 0