Messenger може да се върне обратно във Facebook

Facebook планира интеграция на чатовете в Messenger, Instagram и WhatsApp

Messenger може да се върне обратно във Facebook

Снимка: Pexels

3188 ~ 1 мин. четене
Facebook може да върне чатовете в Messenger обратно в основното приложение на социалната мрежа. В момента функцията се тества, като е била забелязана от Джейн Манчун Уонг, студентка по компютърни науки, популярна със своите любопитни открития в сферата.

Връщане на Messenger в платформата на Facebook би означавало, че човек ще има достъп и до чат апликацията и до тази на социалната мрежа през едно място. Така беше и преди години.

Промяната използва бутона Messenger във Facebook, като препраща към нова секция „Чатове“, вместо да отваря отделно мобилното приложения за съобщения.Messenger бе обособен като самостоятелна услуга за първи път през 2011 г., а през 2014 г. Facebook окончателно премахна чат функционалността от приложението си. Половин десетилетие по-късно компанията се готви да интегрира чат услугите на Messenger, Instagram и WhatsApp с идеята да улесни максимално комуникацията на потребителите и те да могат да си комуникират през различните канали. 

Засега разделът „Чатове“ съдържа ограничен набор от функции на Messenger. Въпреки че човек може да праща и получава съобщения, все още трябва да отвори апликацията самостоятелно, за да прави повиквания, да праща снимки или да реагира с емотикони. Според Уонг интеграцията няма да сложи край на индивидуалните приложения.

Няма яснота кога ще стане достъпна новата функция.
Коментари: 0