Най-добрите туристически дестинации на 2019 г., според The Independent

Сред тях има и българско участие

Най-добрите туристически дестинации на 2019 г., според The Independent

Снимка: Pixabay, Wikipedia

Сега е времето в годината, когато издатели и туристически агенции и компании започват да правят прогнози за това кои ще са най-търсените дестинации за следващата година.

Туристическият екип на британския вестник The Independent състави също своя прогноза за най-добрите места за посещение през следващата година.

Вижте ги:

1. Чарлстън, САЩ


Градът в Южна Каролина е далеч от радарите на повечето туристи. Но от 4 април 2019 г. ще има първа директна трансатлантическа въздушна връзка с Чарлстън и тя ще ви пренесе в един прекрасен град с калдъръмени улици, който е древен според стандартите на САЩ - датиращ от 1670 г., когато английските заселници отплават през Атлантическия океан. Разходка с лодка през пристанище Чарлстън ще ви отведе до Форт Съмтър - мястото на първата битка от Гражданската война.

2. Ейлат, Израел


Летище Рамон, на 11 мили северно от Ейлат, най-накрая се очаква да започне работа през март 2019 г. - две години след първоначалния график. Това ще направи достъпът до израелския курорт много по-лесен и по-приятен от използването на летището Ovda, сегашното военно и  цивилно съоръжение далеч на север. Wizz Air се очаква да премине към новото летище.

Новото летище в Южна Израел е кръстено на първия астронавт от страната: Илан Рамон, който загива при катастрофата на космическата совалка Колумбия. Летището ще има най-високата в света противоракетна ограда с височина 85 фута - превантивна мярка срещу изстрелвани от рамо ракети, насочени към излитащи и кацащи самолети.

3. Япония


Страната е домакин на най-големия турнир по ръгби - от 20 септември до 2 ноември догодина. Той може да се каже ,че ще „подгрее” предстоящата през 2020 г. Олимпиада.

4. Магалуф, Майорка, Испания


"Качество над количеството" е мотото на испанските туристически органи. Миналата седмица министърът на туризма Рейес Марото говори за "повишаване на качеството на туристите" в Испания.

Майорка не иска вече да е мястото, където отиват млади, свободни и необвързани туристи, за които почивката е парти безспир.

5. Босна и Херцеговина


До северния босненски град Баня Лука Ryanair започва тази зима полети от Белгия, Бавария и Швеция.

Разгледайте Баня Лука, която все още се възстановява от белезите на югославската гражданска война в началото на 90-те години, а след това се отправете на юг към османския град Травник, очарователния Мостар и обновената столица Сараево (на снимката).

6. Големия залив, Китай


Делтата на Перлената река, която обхваща 11 града (включително полуавтономните територии Хонконг и Макао), получава секси ребрандинг като зона Големия залив, обявена от правителството на КНР за икономическа сила, която да съперничи на Токио или залива на Сан Франциско. Може да посетите Шенжен и Гуанджоу (на снимката), ако не искате да сте в претъпкания Хонконг.

7. Пловдив, България


Европейската културна столица за 2019 г. (заедно с Матера в Италия) е първият български град, на който е присъдена тази титла. Вторият град на България може да бъде следващата голяма европейска дестинация за градска почивка. Има прекрасен павирани стар град, впечатляващи римски руини и някои от най-евтините нощни заведения в Европа.

8. Ротердам, Нидерландия


Определян като "грозната сестра" на Амстердам, Ротердам най-накрая се очертава като туристическа дестинация, а не като алтернатива на прекалено популярната холандска столица. Тук може да се насладите на прекрасни пазари за хранителни стоки, крафт бира и множество забавления.

9. Крайбрежието на Камбоджа


Камбоджанското крайбрежие, което включва десетки идилични острови, е определяно за най-голямата азиатска плажна дестинация, съперничаща на Пу Куок във Виетнам и на Кох Тао в Тайланд.

10. Осака, Япония


Дълго смятана за транспортен център на съседния Киото, бившата имперска столица на Япония, и втори най-голям град в страната е много жизнен, с прекрасни места за хранене, художествени галерии като Националния музей на изкуството и някои от най-добрите места за нощен живот в Япония.

Коментари: 0