Най-добрите университети в света за IT разработчици

Подреждането е направено въз основа на уменията, които работодателите искат

Най-добрите университети в света за IT разработчици

Снимка: Pixabay

4040 ~ 2 мин. четене

Класациите за топ университети рядко се различават далеч от обичайните институции, които от векове произвеждат най-добрите таланти в различни традиционни индустрии.

Но когато става дума за оформяне на умовете за бъдещите работни места, има нова конкуренция.

Това със сигурност се отнася за индустрията за разработчици, според ново проучване, което се съсредоточава върху уменията на завършилите, а не върху качеството на научните изследвания и преподаване от университетите.

Докладът на HackerRank, техническа платформа за наемане, класира университетите в четири важни технически умения, най-търсени от работодателите, за да определи на най-добрите университети за разработчици в Северна Америка, регион Азия-Тихия океан, Европа и Близкия изток.

Четирите търсени умения на завършилите специалисти са разрешаване на проблеми, владеене на език, знания за структурата на данните и основи на компютърните науки.

Изследването, което се базира на над 1,4 милиона оценки, завършени от студенти в платформата на HackerRank между януари 2017 г. и юни 2019 г., контрастира с традиционните списъци, които се фокусират върху фактори, включително преподаване, изследвания, международни перспективи и доходи от индустрията.

Северна Америка

University of California, Berkeley излиза като лидер в списъка на HackerRank на най-добрите северноамерикански университети.

Berkeley се класира в челната петица в четирите области на техническите умения, много по-напред от големите университети като Stanford, MIT и Princeton.

Азиатско-тихоокеански регион

Индия e начело, когато става дума за изграждането на най-добрите умения на разработчиците, според проучването на HackerRank.

Индийските технологични институти (IITs) - система от 23 независими, но взаимосвързани публични университети в Индия, доминират в списъка, като IIT Guwahati, IIT Kanpur и IIT Madras се представят особено добре във всички области.

Европа 

Попадащ в разнообразен списък, Imperial College London е единственият университет в Европа и Близкия изток, който е поставен начело.

Британският университет поставя акцент върху практическата работа и развитието на „преносими умения за решаване на проблеми, а не на преподаването на конкретни технологии“.

В по-широк план, Великобритания, Франция и Турция се очертават като топ места за поддържане на уменията на разработчиците.

Imperial College London се класира на върха в три категории.

Междувременно по-малко известният университет Билкент в Турция, който се класира в долната шеста от списъка на Times, демонстрира особена сила в подхранването на основите на компютърните науки и знанията за структурата на данните.Подкрепи Economic.bg