Най-добрите вина през 2018 г.

Те са оценени от най-добрите световни сомелиери

Най-добрите вина през 2018 г.

Снимка: Pixabay

Чудите се кои са най-добрите вина за 2018 г.? Ако все още не сте опитали някое от тях имате време да го направите. Foodpanda, направи проучване сред най-добрите световни сомелиери кои са вината, които задължително да опитате през тази година.  

За един човек най-добрата сграда в света може да бъде Тадж Махал, заради красотата на слонова кост и страстната любовна история, а за друг може да бъде Шанхайската кула заради нейните инженерни, високоскоростни асансьори и зелена архитектура. И двете са толкова различни, колкото са брилянтни. Така е и с виното.


Вижте най-добрите вина през тази година:

1.Domaine Leroy Chambertin Grande Crus

Domaine Leroy е самоуверен "Пазител на великите вина". Печели короната за най-добро вино в света - Leroy Chambertin Grand Cruс Bayesian с висок резултат от 97 точки и средна цена от $ 4426.

2. Domaine de la Romanee

Не е изненадващо, че Grand Cru се нарежда на второ място в този списък. Средната цена, на която се предлага, е $ 3896.

3. Sauternes

Да се ​​върнем във Франция, откриваме първото и единствено Бордо - и дори не е червено. До 1780-те, виното вече е събрало фенове като Томас Джеферсън, показвайки, че е с нарастваща международна репутация. Средната му цена е $ 486. Това е и най-достъпната от всички в класацията.

4. Harlan Estate, Napa Valley 

Доста френска фриволитност от Напа. Harlan Estate е известна със своя Oakville AVA Каберне Совиньон и печели 100 точки от Робърт Паркър през годините. Със средна цена от $ 991, това вино остава изключително.

Коментари: 0