Най-добрият музикален фестивал в Европа е в Сърбия

Европейските фестивални награди бяха раздадени снощи в Холандия

Най-добрият музикален фестивал в Европа е в Сърбия

Сръбският музикален фестивал EXIT бе обявен за най-добрия фестивал в Европа на връчването на Европейските фестивални награди в Холандия. В конкурса участваха 350 фестивала от повече от 35 страни.

Фестивалите на EXIT бяха сред финалистите в шест категории, а само EXIT - в рекордните три категории, включително основната за най-добър европейски фестивал, най-добрият организатор на фестивали в Европа и наградата "Take a Stand" за социална активност.

Основател на фестивала EXIT Душан Ковачевич каза, че е невероятен успех да спечели отново след четири години най-важната награда за фестивалите в света.

Той каза, че наградата е спечелена в най-тежката категория, като най-големите европейски и световни фестивали имат бюджети, десет пъти по-големи от тези на EXIT.

Усещането е неописуемо, ние сме изключително горди, че връщаме най-голямото признание на нашия град Нови Сад, на нашата Сърбия, на нашия регион, каза Ковачевич.

Победителите се избират от аудитория от цяла Европа, заедно с експертно жури, съставено от видни личности от фестивалната индустрия.

Коментари: 0