Най-дългият стъклен мост в света отвори в Китай (видео)

Инсталиран на около 200 метра над реката, той гарантира тръпка на всеки, дръзнал да стъпи на стъкления му под

Най-дългият стъклен мост в света отвори в Китай (видео)
1 Видео

Снимката е илюстративна

Снимка: Pixabay

Китайците осъществиха поредния рекорден проект. Този път това е стъклен мост над пропаст на височина над 200 метра над реката.

Мостът, дълъг 526 метра, се простира между бреговете на река в провинция Хуанчуан в южната част на Китай. Инсталиран на около 200 метра над реката, той гарантира тръпка на всеки, дръзнал да стъпи на стъкления му под.

Самата конструкция не е твърдо фиксирана, няма допълнителни опори, поради което свободно се люлее над пропастта. Това дава допълнителен адреналин на смелчаците.

Мостът е проектиран от Института за архитектурен дизайн и изследователска дейност на университета в Джъдзян като туристическа атракция в региона. В средата на пътя има няколко разширения с платформи, които също, разбира се, са прозрачни. На тези 8.5 метра широки обекти туристите могат да спрат, за да направят няколко снимки на фона на пропастта.

Мостът е завършен по-рано тази година. В Книгата на рекордите на Гинес структурата е обявена за най-дългия мост със стъклено дъно в света. Но според експерти мостът в провинция Хуанчуан няма да може да задържи дълго това звание.

Днес в Китай има над 2300 стъклени моста и новите проекти непрекъснато се надпреварват за титлата най-голям, дълъг и ужасяващ.

Коментари: 0