Най-евтините градове в Европа, които да посетите тази година

Те са изключително подходящи за изгодна почивка

Най-евтините градове в Европа, които да посетите тази година

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Почивката е нещо, което всеки човек трябва да си подарява от време на време. Един уикенд може да бъде достатъчен, за да избягате от забързаното ежедневие и да се разходите и опознаете някое ново място. Обикновено това, което ни спира, е бюджетът, с който разполагаме. В големите европейски столици дори един уикенд може да се окаже много скъпо удоволствие, пише изданието lazypenguins.com. Представяме ви 4 града, в които можете да си направите изгодна почивка. През тази година те са обявени за най-ниско бюджетни.Лисабон, ПортугалияМоже би ще се изненадате да чуете, че португалската столица е една от най-евтините в Европа. Можете да вземете трамвай и да се повозите през историческите ветровити улици и след това да разгледате града от високо. Този град винаги ще ви изненадва. Неговите пазари за храна са изключително атрактивни. Лисабон е подходящ град за бюджетна почивка и със сигурност е един от най-добрите градове в света, в който можете да се отпуснете и просто да се насладите на слънцето. Вилнюс, ЛитваЛитва е един от най-новите градове в Европа. Въпреки, че доскоро не беше много популярна туристическа дестинация, с бохемското си отношение и процъфтяващата сцена на изкуството, градът предлага достатъчно атракции за посетителите. Старият град е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а внушителното количество улично изкуство, в съчетание с приятни барове и ресторанти, оставя в туристите спомени за приятно изживяване.


Будапеща, УнгарияБудапеща е един от скритите скъпоценни камъни на Европа и е чудесно място за тези, които искат да се отпуснат и да се забавляват. Термалните бани са едни от най-добрите на континента. Нощният живот в града предлага голямо разнообразие от приятни барове и заведения, в които можете да разпуснете. 


Краков, ПолшаКраков е може би най-евтиният град в Европа. Цените на полетите са ниски, както и тези за настаняване. Градът предлага достатъчно забележителности, които можете да посетите. Сред тях са Солната мина на Величка, кралският замък Вавел, централният площад и други. 
Коментари: 0