Най-големите глобални медии изчезнаха едновременно

Сайтовете на Financial Times, CNN, Bloomberg, Guardian, Independent и The New York Times са недостъпни

Най-големите глобални медии изчезнаха едновременно
1888 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Reddit и някои от най-авторитетните глобални новинарски сайта, като CNN, Bloomberg, Guardian и Independent, едновременно се сринаха. Заради прекъсването много потребители нямат нямат достъп до съдържанието им.

Прекъсването е засегнало също Financial Times и The New York Times, както и форумa Reddit.

При опит да се посетят, сайтовете показват съобщение „Грешка 503: Услугата не е налична“.

От информация на CNBC става ясно, че проблемът вероятно е свързан с техническа неизправност на американския облачен доставчик Fastly. В съобщение на сайта си фирмата посочва, че разследва случая.

След близо час отсъствие от интернет пространството, блокираните сайтове отново заработиха. Те публикуваха информация, че проблемът е бил именно в облачния доставчик. „Изглежда проблемът е свързан с прекъсване на Fastly, доставчик на облачни услуги. „Продължаваме да разследваме този проблем“, написа CNN.

Bloomberg написа, че представител на Fastly все още не е отговорил на искането за коментар по случая.

Fastly е една от услугите за хостинг на уебсайтове и приложения на високо ниво, които големите компании използват, за да обслужват едновременно съдържание за милиони потребители. Вместо да хоства цялото съдържание на уебсайта на един набор от сървъри на едно място, Fastly инсталира облачна инфраструктура на десетки места, за да позволи на хората да изтеглят от най-близкия до тях сървър.

Подкрепи Economic.bg