Най-красивите и тайни плажове по света

България влиза в класацията с два плажа

Най-красивите и тайни плажове по света

Снимка: Economic

В свят, в който вече има опашки за изкачването на Еверест, е трудно да останеш сам с морето или поне да не се притесняваш от липсата на лично пространство. Но има и добра новина: не всички красиви плажове са заобиколени от хотели, осветени от хиляди заведения и претъпкани с туристи и продавачи на дрънкулки. Skyscanner представя списък с места, където може да намерите най-живописните уединени заливи и дивите плажове на света.

И все пак експертите съветват, че дори за тайните плажове всяка година научават повече туристи. За да не се срещне с тях, е по-добре да дойдете на място рано сутрин или привечер, особено в този сезон.

Първи в класацията е испанският Плая де Гулпиюри в Астурия, Плая де лас Катедралес, Галисия, Плая де Монсул, Андалусия и други испански дестинации.

Друг малко известен туристически плаж Кабак се намира в близост до турското село Олудениз. Той е високооценяван от практикуващите йога.

В България за любителите на релаксираща почивка експерите предлагат плаж Болата, близо до Каварна. От изданието пишат, че това е един от най-красивите заливи в света и ще ви предостави не само тишина, но и бял пясък, медни скали и тюркоазена вода.

Друг български плаж, който попада в класацията е Иракли, община Несебър. За него изданието пише: Когато погледнете застроените хотели и слънчевия Слънчев бряг, няма да може да повярвате, че само 40 минути път с кола е запазен почти непокътната ъгъл. През 70-те години плаж Иракли обичаше да посреща зората на хипита, а сега към тях се присъединиха нудисти, йоги и музиканти. Независимо от това, атмосферата на свобода и небрежност все още е витае там.

Сред другите избрани дестинации е плаж Агриофарго в Крит, както и плажове в Черна гора, Тайланд, Индия и други.

Коментари: 0