Най-привлекателните американски градове за 2016 г.

Вижте ги тук

Най-привлекателните американски градове за 2016 г.
4652 ~ 3 мин. четене
През 2016 г. 13 американски града ще привличат с нови работни места, развиваща се индустрия, процъфтяващо изкуство, достъпни цени на имотите и отлична храна.

Ето кои са те:

Атланта, Джорджия

Градът постепенно се възражда, гентрификацията (дадени квартали стават особено атрактивни за по-заможни социални групи) и строителните проекти привличат хората там. Piedmont Park e съживен и десетки ресторанти отвориха в околността през последните 2 години.

Остин, Тексас

Градът може да се похвали с разрастваща се икономика и силна технологична индустрия, която се очаква да привлече хиляди млади и талантливи хора. През 2014 г. градът е обявен за най-добре представящият се в САЩ.

Бърлингтън - Вермонт

Той ще се превърне във водещ център на хранителната индустрия. Градът заема челни места по устойчиво развитие. Новият кулинарен бизнес в Бърлингтън разчита на храни от местно отглеждани продукти. Освен това градът е домакин на местния фестивал на храните - Eat by Northeast.

Кеймбридж, Масачузетс

Градът ще става все по-населен от специалисти по биотехнологии. Десетки хиляди младежи на възраст между 25 и 34 години, особено завършващи Харвард или Масачузетския технологичен институт, са привлечени от развиващата се индустрия в града.

Детройт, Мичиган

През последните години градът западаше, но изглежда сега това се променя. Той се опитва да съживи икономиката си като привлича млади и талантливи хора. Група жители на града активно се бори за съживяване на пазара на недвижими имоти, насърчаване на туризма и инвестиране в местни компании.

Дърам, Северна Каролина

Градът от дълго време е център на иновациите в областта на технологиите от части благодарение на университетите от групата университети там. Сега, благодарение на ниската цена на живот, градът става привлекателен за млади компании със свежи идеи.

Джърси Сити, Ню Джърси

Градът ще привлече хиляди нови жители. През юли J.P. Morgan обяви, че ще премести повече от 2000 работни места в Джърси. Общината въведе и данъчни стимули, за да направи града по-атрактивен за още компании. В допълнение на това градът е отличен културен център.

Мадисън, Уисконсин

Мащабното преобразяване на града няма как да остане незабелязано. Мадисън е обявен за най-добрия град за живеене за 2015 г. от Livability и сериозна причина за това е изобилието от работни места. Ще се учудите колко бързо градът може да се превърне от недостатъчно застроен в презастроен, ако жилищният бум продължи.

Нашвил, Тенеси

Макар да е най-известен с музиката, градът днес е много повече от това. Той е с потенциал да стане новия център на автомобилната и здравната индустрия. Нашвил е дом на над 300 компании в областта на здравната грижа и предлага повече от 30 000 работни места за заети в областта на автомобилната индустрия. Градът привлича и много туристи заради едноименния сериал.


Оукланд, Калифорния

Все повече хипстъри се местят от Сан Франциско, за да превземат Оукланд. В града има десетки веган ресторанти, магазини за кафе и модерни магазини за дрехи.

Портланд, Орегон

Работещите в сферата на технологиите се измориха от високите цени в Сан Франциско и Силициевата долина и затова се оглеждат за други места за живеене. За много от тях Портланд е чудесен избор. Големи компании като Salesforce, eBay и Airbnb отвориха поделения в града. Освен това той предлага страхотни места за хапване и крафт бира.

Куинс, Ню Йорк

Куинс ще се превърне в един от най-добрите градове за храна в света. Освен това той впечатлява с богатата си култура. През изминалото десетилетие цените на имотите в Манхатън бяха толкова високи, че всички се преместиха в Бруклин. Но сега и там става скъпо, затова хората се местят в Куинс. 

Силикон Бийч

Това е разрастваща се територия във вътрешната част на Лос Анджелис. Тя заема площ от 4 мили между Венис и Санта Моника и може да се похвали с огромен брой стартъпи, които се местят тук заради високите цени в Силициевата долина.
Подкрепи Economic.bg