Най-продаваните марки смартфони в „Деня на самотните сърца“ на Alibaba

Китайските марки отстъпиха първенството по продажби тази година

Най-продаваните марки смартфони в „Деня на самотните сърца“ на Alibaba

Снимка: БТА

Най-продаваните смартфони в ежегодния Singles Day („Ден на самотните сърца“) на китайския гигант в електронната търговия Alibaba не принадлежаха на нито една от иначе популярните местни марки. Най-голям успех в мобилния сегмент тази година пожъна американската Apple, предава CNBC, позовавайки се на данни от е-търговеца. 

От публикувания от Alibaba списък става ясно, че Apple е номер едно по продажби на смартфони на Singles Day. Няма обаче информация за това колко точно бройки са били пласирани през платформите на китайската компания, нито кой от моделите е бил най-препочитан.

Американската марка е една от общо 237-те, реализирали продажби за над 100 млн. юана (14.36 млн. долара) по време на Singles Day. 

Тазгодишното събитие на 11.11 на Alibaba записа рекордни продажби от общо 213.5 млрд. юана (30.8 млрд. долара). В рамките на 24 часа хиляди марки пуснаха продуктите си с мащабни отстъпки. 

Връщайки се на темата за смартфоните, на второ място след Apple по продажби е китайския бранд Huawei, който иначе изпреварва американския си конкурент на световния пазар. Трети в класацията на Alibaba на Singles Day e Xiaomi, също с китайски произход. Любопитно е, че световният номер едно Samsung е на едва осма позиция по продажби в „Деня на самотните сърца“. 
Коментари: 0