Най-скъпите градове в света

Кои са градовете с най-висок стандарт на живот

Най-скъпите градове в света
4208 ~ 1 мин. четене

Според изследването на „Икономист интелиджънс юнит“ (Еconomist Intelligence Unit), Сингапур е най-скъпият град в света за втора поредна година. Следващите градове в класацията са Париж, Осло, Цюрих и Сидни. Така подреждането остава непроменено спрямо миналата година.

Градът-държава Сингапур изпреварва над 130 други от цял свят в проучването, при която базов показател е използваната цена на живота в Ню Йорк. За сравнение, хранителните продукти в Сингапур са с 11% по-скъпи отколкото в Ню Йорк. Облеклото е с 50%. Заради специфичната за града система за собственост на автомобили, транспортът струва близо три пъти повече, отколкото в американския мегаполис.

Заради специфичната за града система за собственост на автомобили, транспортът струва близо три пъти повече, отколкото в американския мегаполис. От орагнизацията споделиха, че ако се отчете скокът на швейцарският франк, то най-скъпите градове ще бъдат Цюрих и Женева.

Най-евтино се живее градовете Карачи, Бангалор, Каракас, Мумбай и Ченай.

Изследването на „Икономист интелиджънс юнит“ се провежда веднъж на две години и сравнява цените на над 160 продукта и услуги в 140 града в 93 страни.

1. Сингапур 

2. Париж


3. Осло


4. Цюрих


5. Сидни


Коментари: 0